Diabetes coaching

Terug naar alle disciplines

Diabetes type 2, vroeger noemden ze dit ouderdomsdiabetes, is tegenwoordig eerder een welvaartsziekte geworden. Door onze minder gezonde levensstijl, minder bewegen, meer gewichtstoename, meer aanbod van ongezonde voeding en tussendoortjes, roken,… komen we steeds meer relatief jonge personen tegen met diabetes type 2. Een ziekte met heel wat nadelen op het vlak van het zicht, zenuwstelsel, hart- vaatstelsel, nieraandoeningen, slecht helende wondjes (diabetesvoet), lagere levensverwachting…

Dit gepersonaliseerde oefenschema bestaat onder andere uit krachttraining en uithouding om zo aan vetverbranding te doen en het metabole systeem te stimuleren. Op deze manier kan je dan op weg naar een gezonder leven.

Indien je in de categorie van diabetici zit, kan jouw huisarts je in een zorgtraject plaatsen waardoor je een striktere opvolging kan genieten door alle betrokken actoren en zorgverleners die aan dat traject verbonden zijn, de endocrinoloog, huisarts, apotheker, diëtist, thuisverpleegkundigen en wij als kinesitherapeut. Op deze manier kan je optimaal begeleid worden op weg naar een gezonder leven zonder diabetes.

Diabetes coaching

Team

Ludo Duerinckx
Ludo Duerinckx
Kinesitherapie