Gespecialiseerde (Medische) Voetverzorging

Terug naar alle disciplines

Een medische pedicure is een gespecialiseerde vorm van voetverzorging die zich richt op de gezondheid van de voeten. In tegenstelling tot een traditionele pedicure, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan cosmetische aspecten, richt een medische pedicure zich op het voorkomen en behandelen van voetproblemen.

Een gekwalificeerde medische pedicure heeft uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van de voet. Ze kunnen verschillende voetaandoeningen diagnosticeren en behandelen, zoals eeltvorming, likdoorns, ingegroeide teennagels en schimmelinfecties. Bovendien kunnen ze advies geven over het juiste schoeisel en preventieve maatregelen om problemen te voorkomen.

De behandeling begint vaak met een grondige inspectie van de voeten om eventuele problemen te identificeren. Vervolgens worden de nagels geknipt en gevijld, eelt en likdoorns verwijderd en ingegroeide teennagels behandeld. Hygiëne speelt een belangrijke rol, en medische pedicures nemen vaak sterilisatiemaatregelen om infecties te voorkomen.

Mensen met diabetes, reumatoïde artritis of andere medische aandoeningen die de voetgezondheid beïnvloeden, kunnen veel baat hebben bij regelmatige bezoeken aan een medische pedicure. Kortom, een medische pedicure combineert deskundige voetverzorging met een focus op het bevorderen van de algehele gezondheid van de voeten.

Gespecialiseerde (Medische) Voetverzorging

Team

Bo Kumps
Bo Kumps
Gespecialiseerde (Medische) Voetverzorging
Jannik Deurinckx
Jannik Deurinckx
Gespecialiseerde (Medische) Voetverzorging